EN EN

“YUMURTALIK” İÇİN DEV YATIRIM PLANI

Erdemoğlu Holding
11 Tem 2019
Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, "SASA olarak Yumurtalık’a 2031 yılına kadar 11.8 milyar dolarlık yatırım yapacağız.Yatırımı 5 ana şirkete böleceğiz. Gelecekte bu şirketlere yerli ya da yabancı ortak alabiliriz" dedi.

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, "SASA olarak Yumurtalık’a 2031 yılına kadar 11.8 milyar dolarlık yatırım yapacağız. Yatırımı 5 ana şirkete böleceğiz. Gelecekte bu şirketlere yerli ya da yabancı ortak alabiliriz" dedi.

SASA'nın yatırımına dünya çapında 7 kuruluşun ortak olmak istediğini ifade eden Erdemoğlu, bunların 3 tanesinin Japonya, 2 tanesinin Güney Kore, birinin Kuveyt ve diğerinin de Avrupa'dan şirket olduğunu kaydetti. Erdemoğlu, ÇED onaylarının ardından taliplerle görüşeceklerini belirterek, "SASA'ya ortak almayacağız, SASA'nın alt şirket kuruluşlarına ortak alacağız. Bu ortaklık yüzde 50'yi geçmeyecek, kontrol SASA'da olacak" dedi. Erdemoğlu, Adana-Yumurtalık'ta petrokimya yatırımına başladıklarını belirterek, "Cumhurbaşkanımızın bilgi ve destekleri sayesinde bölgede 6.8 milyon metrekare arazi tahsis edildi. Bu araziyle birlikte çalışmalarımıza hızlı bir şekilde başladık" şeklinde konuştu.

786 milyar $ ciro

Erdemoğlu, ÇED raporunun ekim ayında tamamlanacağına işaret ederek, kamulaştırma kararının ardından 2020 yılında SASA'nın ihtiyacı olan 1.5 milyar dolarlık PTA ve MEG ham maddesinin üretimine başlayacaklarını bildirdi. 2018 yılında yıllık 350 bin ton olan kapasitelerini, bu yıl 700 bin tona çıkardıklarını aktaran Erdemoğlu, geçen yıl 450 milyon dolar olan cirolarının bu yıl ise 786 milyon dolara çıktığını bildirdi. Erdemoğlu, Merinos markasıyla Türkiye ve dünyada en büyük makine halı üreticisi olduklarını ifade etti.

Milliyet Gazetesi

 

Yorum yapmak ister misiniz?

Yorumunuz kaydedilmiştir.