EN EN

FORBES EN ZENGİN 100 TÜRK

Erdemoğlu Holding
01 Mar 2020
57. sırada - İbrahim Erdemoğlu 600 Milyon Dolar, Servetin Kaynağı: Erdemoğlu Holding Yaş: 57, evli, 3 çocuklu, Doğum Yeri: Adıyaman Diyor ki; “Ben sokaktaki her hangi bir insandan farklı değilim. Kimseden ne üstünüm, ne de zengin.

Çocuklarımı da böyle yetiştiriyorum. Önce insan olmalılar, her şey gelip geçici.”

64. sırada -  Ali Erdemoğlu

550 Milyon Dolar, Servetin Kaynağı: Erdemoğlu Holding

Yaş: 60, evli, 3 çocuklu, Doğum Yeri: Adıyaman

 

2018 yılında ağabeyi Ali Erdemoğlu ile birlikte ilk kez Forbes 100’de yer alan İbrahim Erdemoğlu’nun bugünkü servetinin başlangıcı öğrencilik yıllarındaki girişimlerine kadar dayanıyor. Çocukluk ve gençlik yılları Gaziantep’te geçen Adıyaman, Besni doğumlu Erdemoğlu, fizik okumak için Karadeniz Teknik Üniversitesi’ndeyken bir yandan da tek bir tezgahla baba mesleği olan halıcılığa başlamıştı. Halı ticareti bugünkü Merinos Halı’ya dönüştü. Erdemoğlu Holding bünyesinde yer alan diğer şirketler ise Sasa, Erdemoğlu Dış Ticaret, Sasa Dış Ticaret, Dinarsu İmalat, Zeki Mensucat, Özerdem.

Erdemoğlu kardeşleri Forbes 100’e taşıyan asıl önemli girişim ise 2015’te Sabancı Holding’den polyester elyaf, filament ve polimer sektörlerinde yaklaşık 350 bin ton/yıl kurulu polimerizasyon kapasitesi ile Türkiye’nin bu alandaki üretim kapasitesinin önemli bir kısmını oluşturan Sasa Polyester’in yüzde 51’ini, 110 milyon dolara satın almaları oldu. Hisselerinin yüzde 84,80’i Erdemoğlu Holding’e ait olan şirket bugün Borsa İstanbul’da yaklaşık 1,16 milyar dolar piyasa değeri üzerinden işlem görüyor.

Yorum yapmak ister misiniz?

Yorumunuz kaydedilmiştir.